Bhaktipédia

Mit hol találsz?

Három csoportban találsz anyagokat. Az egyes műveket a katalógusok tartalmazzák, a megértést segítő fogalmakat a lexikon tartalmazza, s külön csoportba rendeztük a szerkesztést támogató kigyűjtéseket. A Bhaktipédiáról részletező leírást itt találsz.

Ha meg akarod ismerni az alapokat

Ha nem vagy jártas a védikus tanításban és a vaisnava bhakti gyakorlatában, kezdd Első lépések... ajánlott irodalom tanulmányozásával. Olyan műveket válogattunk ide a katalógusból, amelyek különösebb előtanulmányok nélkül is könnyen befogadhatóak.

Katalógusok

A védikus irodalom hatalmas és szerteágazó, ezért útmutatás nélkül nehéz áttekinteni és megérteni. Ezért ajánlott, hogy lelki tanítómester támogatásával tanulmányozzuk. A művek csoportosításával ehhez nyújtunk segítséget.

Védikus alapművek, a vaisnava filozófia és a lelki gyakorlat (szádhana) könyvei.
Olyan írások, amelyet nem lehet a lelki tanítómester beavatása és magyarázata nélkül helyesen megérteni, mert mélyebb tapasztalatot igényelnek.
Minden, ami a védikus kultúrához kapcsolódik: esszék, feldolgozások, egészség, életmód, művészet stb.
A teljes katalógus szerzők szerinti bontásban.

Lexikon

Olvasás közben sokszor találkozunk olyan fogalmakkal, amiről keveset vagy éppen semmit nem tudunk. A Lexikon ebben segít. A szócikekket Személyek, Helyek és események és Fogalmak szerint csoportosítottuk.

Segédletek

A Bhaktipédia nem csak az olvasóké, hanem szerkesztőség is egyúttal. Az olvasónak is hasznos információt jelenthet, de elsősorban a szerkesztőket segíti az, hogy nyilvántartjuk a javítás alatt és az éppencsak feltöltött anyagokat. Fontos segédlet a szanszkrit, bengáli, hindi stb. szavak egységes átírását támogatja.

Lépj velünk kapcsolatba!

Ha megosztanád velünk a véleményedet, kérdésed van vagy részt vennél a munkában, írj a szerkesztőnek.

Page last modified on July 16, 2008, at 05:49 PM